Mono2

Mono.gif (15186 bytes)

Monografia Scolii 129      Staf-ul Sc. 129 Profesorii nostri Sc. 129 Mugur al Mileniului III Sc.129 Mugur al Mileniului III

Cuprins
      Cuvant inainte
      Cuvantul autorilor
   I. Evolutia invatamantului in Bucuresti
   II. Asezarea in teritoriu si caile de acces
   III. Din trecutul si prezentul Scolii 129
  
      Proiectul P & G al Scolii 129

   IV. Personalul didactic
   V.  Elevii  

   VI.  Mijloacele de invatamant din dotarea scolii
   VII. Activitatea publicistica si editoriala
  
        Postfata si Bibliografie

Proiectul P & G 2000 al Scolii 129

In luna octombrie a anului 1999 o echipa de cadre didactice din scoala a participat cu un proiect despre utilizarea calculatoarelor in cadrul Scolii Generale nr.129, la programul “P&G 2000” initiat de Compania Procter & Gamble sprijinita de Ministerul Educatiei Nationale, companiile IBM si CONNEX, Pro TV si Organizatia ‘Salvati copiii”. În urma evaluarii proiectului, comisia formata din reprezentanti ai tuturor companiilor si organizatiilor implicate in program, a desemnat castigatoare Scoala Generala nr.129, care a primit gratuit 5 calculatoare Pentium 2 IBM, in vederea infiintarii unui laborator de informatica.
   In randurile care urmeaza prezentam proiectul scolii care a participat la programul ‘P & G 2000’:

 

Scoala Nr.129
Str. Izvorul Crisului nr. 6
Sector 4 - Bucuresti
TeI/fax: 686.37.75.                                                                   
    ARGUMENT

Pentru inscrierea la programul P&G 2000

Colectivul de elevi ai Scolii Nr.129 impreuna cu cadrele didactice din scoala si parintii elevilor nostri au aderat cu mult suflet la programul dumneavoastra pe urmatoarele considerente:
   a) In scoala avem 1 200 de elevi. dornici de a se initia si a-si perfecta deprinderile de a lucra cu computerul;
   b)Exista un spatiu disponibil pentru asigurarea functionalitatii unui cabinet de informatica care sa ofere elevilor un mediu educational modern, accesul la Internet fiind modalitatea cea mai adecvata de informare si comunicare. Acest cabinet va fi foarte util nu numai elevilor, ci si parintilor si comunitatii locale cu care avem un parteneriat benefic. Mentionam ca ne-am bucurat de sprijinul parintilor si reprezentantilor comunitatii în toate proiectele care s-au derulat pana acum.
   Resursele umane (cadre didactice, elevi) sunt competente si calificate pentru ca proiectul sa se deruleze cu seriozitate si implicare reala din partea elevilor si cadrelor didactice. Elevii nostri au fost atrasi si cooptati in derularea mai multor proiecte, deci au deja acumulata o experienta si au manifestat interes, receptivitate si dorinta pentru realizarea de performante.
   d)In scoala noastra s-au derulat cateva proiecte care au dus la realizarea unui mediu educational adecvat, au fost implicati foarte multi elevi in realizarea lor, a crescut potentialul creativ; a crescut interesul pentru studiu, cercetare si publicare a lucrarilor. Pana in prezent activitatea elevilor nostri s-a axat pe aparitia unor publicatii scolare  cum ar fi: revista scolara "Muguri" (care se afla la cel de-al treilea numar); reviste de specialitatc: Jurnal geografic „ Orizont geografic” si”Colaborari geografice"  (ultima publicatie a fost realizata in colaborare cu elevii din Scoala Generala Saranias din jud.Covasna); au fost inregistrate casete audio omologate ca mijloace de invatamant, casete ce cuprind cantece interpretate de elevii scolii.
   Mentionez faptul ca toate aceste proiecte au fost realizate cu un imens volum de munca din partea elevilor si a cadrelor didactice care le-au coordonat. Conditiile de lucru nu au fost cele adecvate din lipsa tehnologiei moderne care sa vina in sprijinul nostru, iar finalitatea acestor proiecte s-a datorat parintilor care ne-au ajutat in multiplicarea publicatiilor, comunitatii locale care ne-a sprijinit cu materialele necesare si Asociatiei umanitare “Copiii viitorului” care ne-a ajutat prin sponsorizare.
   Incepand cu anul scolar 1997-1998, se stie, a patruns si in tara noastra Programul Educational de Igiena Buco-dentara Blend-a-med, program initiat si finantat de firma “Procter & Gamble”.
   În derularea cu succes a acestui program a fost implicata cu o deosebita seriozitate si Scoala Nr. 129, sector 4, Bucuresti, in speta clasa I A condusa de înv. Plesea Viorica, fapt ce ne-a bucurat foarte mult.
   La aceasta clasa, elevii au desfasurat mai multe activitati cu continut adecvat programului Blend-a-med ce aveau drept scop punerea in evidenta a obiectivului principal urmarit, si anume dobandirea, inca de la o varsta frageda, a deprinderilor solide legate de igiena dentara. O parte din aceste activitati au fost filmate de initiatorii programului, realizandu-se caseta video ce a fost folosita in scolile din Bucuresti, precum si in tara pentru popularizarea acestui program, in anul scolar 1998/1999.
   Am participat fara retinere la acest program si noi, Scoala Nr. 129, sector 4, Bucuresti, fiind convinsi ca are un impact benefic asupra elevilor si parintilor. Nu ne-am îndoit nici o clipa de importanta lui implicand in sustinerea programului, prin diverse actiuni, si parintii copiilor din scoala noastra, care au fost foarte receptivi la provocarile noastre.
   Nu ne-am inselat, pentru ca, iata, nu dupa mult timp firma “Procter & Gamble” „ da copiilor nostri o sansa în plus în viata „.
   Ne bucuram pentru faptu1 ca am popularizat buna intentie a firmei P&G ori de cate ori am avut prilejul. Astfel, la ‘Sesiunea de Comunicari Stiintifice” desfasurata in luna iunie, la nivelul sectorului 4, Bucuresti, Scoala Nr. 129 a participat, prin persoana d-nei.învatatoare Plesea Viorica, cu referatul “Modalitati concrete de derulare si sustinere din partea scolii a Programulut Educational Blend-a-med” - referat ce a fost apreciat pentru continutul lui pragmatic de un numar foarte mare de cadre didactice.
   e) Beneficiarii proiectelor derulate si a celor in curs de derulare sunt elevii nostri care nu se bucura de o situatie materiala deosebita. Scoala fiind localizata in cartierul Berceni, cartier cu un numar mare de someri, cu familii numeroase ce nu poseda o situatie financiara care sa ne avantajeze.
   f) Toate proiectele derulate si cele care se vor derula in viitor au ca scop nu numai crearea unui cadru educational adecvat, modern prin utilizarea calculatoarelor, dar au constituit si vor constitui si o sursa proprie de autofinantare prin comercializarea produselor finale realizate de elevi si cadre didactice.
   g) Cabinetul de informatica ar fi o ocazie deosebita pe care o putem oferi elevilor pentru a- si desfasura activitatea in cadrul disciplinelor optionale. Elevii care frecventeaza optionalele de educatie tehnologica (Arta decorativa, Micul designer, Sculptura in lemn, Tesut la gherghef, Broderie artistica) ar avea posibilitatea de a realiza prin intermediul calculatorului variate modele pentru vestimentatie, broderie, gherghef.
   h) Pentru a ne sustine argumentul anexam desene ale elevilor. compuneri in care si-au exprimat punctul de vedere privind munca cu calculatorul, revistele editate de elevi, cadre didactice, parinti si comunitate.

DIRECTOR SCOALA nr. 129

Prof. Olga Mangîru

CALCULATORUL SI PUBLICATIILE SCOLARE
Mijloace de dezvoltare a personalitatii
creative a elevilor

Cadrul general al proiectului.
Programul P&G 2000 a starnit entuziasmul elevilor scolii noastre si in acelasi timp, a venit in intampinarea intentiilor institutiei de a diversifica modalitatile care sa-i antreneze pe tineri in activitati scolare si extrascolare ce stimuleaza imaginatia, creativitatea, spiritul de cunoastere, dar mai ales sa-i familiarizeze cu limbajul si utilizarea calculatoarelor care reprezinta deschiderea unor orizonturi noi pentru toti elevii.
   Utilizarea calculatoarelor va reprezenta asadar o sansa deosebita pentru toti copiii, indiferent de posibilitatile materiale, asigurand accesul la Internet, acesta fiind mijlocul modern de informare si comunicare.
   Proiectul organizat de scoala noastra incearca sa asigure elevilor o buna pregatire si isi propune urmatoarele obiective;
   Realizarea unor cursuri de informatica cu scopul de a asigura formarea unor cunostinte solide in operarea calculatorului;
   Realizarea revistei scolare si a publicatiilor de specialitate;
   Crearea unor mijloace de specialitate de invatamant care sa imbunatateasca procesul de invatamant.
2. Prezentarea generala a proiectului. Scoala nr. 129 a incercat inca din anii precedenti sa asigure o pregatire temeinica si unele deprinderi prin realizarea revistei scolare “Muguri”, a publicatiilor geografice si a altor proiecte, toate realizate cu ajutorul elevilor care s-au aratat receptivi la ideile profesoritor si au lucrat cu mult entuziasm.
   Prin realizarea acestor proiecte s-a incercat atragerea copiilor spre acumularea a cat mai multe informatii in domeniul informaticii, a jurnalismului, dar si a largirii orizontului de cunoastere. Lipsa unei baze materiale a informatiei de actualitate si a unor mijloace tehnice, nu a permis realizarea în bune conditii a acestor activitati. Ceea ce s-a realizat in scoala s-a facut doar cu sprijinul parintilor care au inteles nevoia de modernizare si de pregatire exemplara a copiilor.
3. Descrierea si calendarul proiectului.
   Proiectul propus de Scoala nr. l 29 va cuprinde mai multe sectiuni care au in vedere implicarea in realizarea lor a unui numar substantial de elevi.
a.Pentru asigurarea pregatirii unui numar cat mai mare de elevi in utilizarea ca1cu1atoare1or, se vor organiza in cadrul cercului de informatica grupe de elevi astfel:
   grupe de maxim 10 elevi care urmeaza cursuri de initiere in utilizarea computerelor;
   grupe de elevi avansati, care au avut posibilitatea de a se initia pe calculator si care urmeaza cursuri de accesare a Internetului;
   grupe de elevi talentati care urmeaza cursuri de grafica si animatie pe calculator sub indrumarea profesorului de desen.
Produsele acestor elevi, deosebit de talentati, constituie o parte din materialele cuprinse in revista “Muguri”. Pe aceasta cale se creaza un cadru propice stimularii creativitatii si competitiei intre elevi. Se va continua activitatea revistei scolare “Muguri”;
c.  Se vor realiza mijloace de invatamant in cadrul cercurilor de geografie, romana, franceza, biologie, desen s.a.
   Proiectul se va derula pe o perioada de un an urmand ca in anul urmator sa se largeasca aria de activitate pentru a raspunde nevoii de cunoastere a elevilor si pentru a raspunde dorintelor acestora.
   Proiectul promoveaza valori fundamentale ale societatii actuale precum:
  Constientizarea necesitatii utilizarii calculatorului in viitor;
  Dezvoltarea gandirii logice, a creativitatii si a spiritului cognitiv;
  Dezvoltarea spiritului de echipa si asigurarea unei bune comunicari intre elevi;
  Stimularea talentului unor elevi care nu au posibilitatea in alte conditii de a si-l cultiva.
A.Prezenta calculatoarelor in scoala noastra si mai ales realizarea unui cabinet de informatica ar duce la realizarea urmatoarelor obiective:
    atragerea cat mai multor elevi spre utilizarea calculatorului
    stimularea spiritului cognitiv si creativ al elevilor;
    imbunatatirea bazei materiale necesare procesului de invatamant.
   Scoala noastra a incercat inca din anul scolar 1998/1999 sa realizeze aceste obiective. Astfel în scoala s-a facut simtita nevoia de a realiza o revista prin care sa se asigure o mai buna comunicare intre elevii scolii, sa se stimuleze talentul copiilor. Ca urmare a aparut in primavara anului 1999 revista “Muguri”, publicatie ce cuprinde articole si rubrici specifice fîecarei discipline scolare.
   In realizarea revistei au fost implicati elevii claselor V-VIII, dar s-a incercat si o colaborare cu cei de la clasele II-IV care au contribuit la rubrica “Micul scriitor”. Revista a putut aparea cu sprijinul parintilor si a comunitatii locale care au inlesnit tehnoredactarea si multiplicarea revistei.
   Utilizarea calculatoarelor in scoala ar insenma o imbunatatire a activitatii revistei noastre prin continuarea muncii de documentare si prelucrare a informatiilor si a1egerea unei grafici corespunzatoare revistei.
   Elevii scolii indrumati de colectivul de redactie al revistei format din 13 elevi si coordonati de profesor Cristina Buturca vor folosi computerele pentru:
   a) culegerea de informatii de pe Internet si prelucrarea lor;
   b) formarea bazei de date necesare realizarii revistei pe calculator;
   c) o mai buna selectie a materialelor si machetarea revistei cu ajutorul graficii calculatorului;
   d) scanarea unor imagini care sa completeze textele realizate de elevii nostri;
   e) tehnoredactarea revistei;
   Prezentul proiect se va desfasura pe perioada intregului an scolar. Incepand cu acest an revista va aparea lunar. Insa, in lipsa unor calculatoare care sa asigure o informare rapida si o mai buna selectie a materialelor, realizarea acestui obiectiv ar fi greu de realizat deoarece necesita un volum de munca enorm, atat din partea elevilor cat si a profesorilor.
B. In etapa actuala utilizarea mijloacelor moderne ale informaticii ofera elevilor pasionati de geografie posibilitatea perceperii si reprezentarii spatiului geografic.
   In cadrul disciplinei geografie calculatoarele vor fi utilizate pentru punerea in practica a doua obiective prevazute in planul de activitati; cercul de geografie si publictiile geografice.
   a.Pentru eficientizarea activitatilor cercului de geografie care se desfasoara de-a lungul unui an scolar elevii coordonati de profesorii de specialitate si informatica, vor utiliza computerele in:
•    intocmirea, initial, a doua baze de date privind geografia Romaniei si geografia mondiala, necesare în informarea suplimentara a elevilor;
•    preluarea de pe Internet o unor informatii actualizate din sfera socio-politica si din cea economica;
•    intocmirea, prin digitizare, a unor baze de harti, a unor harti mute si harti tematice, monocrome si policrome, utile în procesul de învatare si autoevaluare, dar in acelasi timp usor vandabile si altor elevi din institutiile scolare ale capitalei;
•    intocmirea spre sfarsitul anului scolar a unor profile longitudinale si transversale prin relieful Romaniei si a unora complexe prin unitatile de relief majore si prin principalele bazine hidrografice.
   b. Publicatiile Scolii Generale nr.129. “Jurnal geografic „ vol.I si II, “Orizont geografic” si “Colaborari geografice” aparute pana in prezent au constituit un mijloc eficient de imp1icare a elevilor in activitatile de documentare, preluare, prelucrare si publicare a realitatilor geografice
   La realizarea mai sus numitelor volume au participat un numar ridicat de elevi din scoala noastra. O exceptie face, insa. volumul “Colaborari geografice” la care pe langa tinerii din Scoala nr. 129 au participat si elevi din Scoala Generala Saramas (jud.Covasna).
   Detinerea de catre scoala a unui laborator de informatica ar simplifica si dinamiza activitatea editoriala a tinerilor geografi. Astfel, se va continua publicarea ciclului de volume "Jurnal geografic” (in prima faza vol.III), “Orizont geografic 2000” si “Colaborari geografce” vol.II (in colaborare cu elevii Scolii Generale Saramas, jud.Covasna). Acest proiect editorial se va derula pe o perioada de un an, cu posibilitatea de continuare a ciclului de volume si in anii urmatori, si îi implica pe elevi la efectuarea urmatoarelor activitati:
•   de documentare si prelucrarea datelor preluate de pe Internet si din bazele de date intocmite in cadrul cercului de geografie;
•   construirea unor harti în vederea publicarii;
•   scanarea unor imagini si a unor harti care sa vina in completarea textelor;
•   intocmirea de grafice si tabele;
•   tehnoredactarea textelor.
4.   Bugetul proiectului.
Pentru realizarea proiectului propus, unitatea noastra va trebui sa investeasca suma de 6.500.000 lei dupa cum urmeaza:
   a)pentru revista scolara “Muguri”, care va aparea in 8 numere in actualul an scolar, costul estimat s-ar ridica 1a 5.200.000 lei, suma reprezentand;
   hartie in valoare de 1.600.000 lei;
   cartoane pentru coperta in valoare de 1.600.000 1ei
   toner pentru imprimanta si xerox in valoare de 2.000.000 lei.
   pentru publicatiile de geografie: “Jurnal geografic”vol. III, "Orizont geografic 2000” si “Colaborari geografice” vol.II, cu un tiraj de 100 exemplare fiecare, investitiile se vor ridica la suma de 1.000.000 lei, din care:
   600.000 lei, hartie;
   300.000 lei. cartoane;
   600.000 lei, toner.
   In urma comercializarii acestor publicatii se estimeaza un profit de circa 6.000.000 lei, din care: 5.000.000 lei din vanzarea revistei “Muguri” si 1.000.000 lei din vanzarea publicatiilor geografice.
1.Organizarea proiectuluibr.  Prezentul proiect va fi dus la indeplinire de: prof. Cristina Buturca redactorul sef al revistei “Muguri” impreuna cu intregul colectiv al redactiei si prof Ioan Marculet, coordonatorul publicatiilor geografice, sprijiniti indeaproape dc conducerea scolii, prof Olga Mangîru - director si Valentin Mitrea - director adjunct si de Comitetul de parinti reprezentat de dl.Laurentiu Biris.
       Prof. Cristina Buturca            Prof. Ioan Marculet
Semnalam faptul ca proiectul a fost insotit de compuneri si desene despre calculatoare realizate de elevii scolii indrumati de prof. Cristina Buturca si invatatoarele: Mihaida Enache, Viorica Plesea, Antoneta Spulber, Aurelia Popa si Adriana Musat si de cate un exemplar din revista "Muguri”, numerele 1 si 2, coordonate de prof. Cristina Buturca si de volumele “Jurnal geografic” vol.I, “Orizont geografic” si "Colaborari geografice”, coordonate de prof. loan Marculet. Autorii programului s-au bucurat de un real sprijin oferit de doamna Atena­Catalina Enache, care s-a ocupat de tehnoredactarea acestuia.


CAPITOLUI lV                       Inapoi la Cuprins
PERSONALUL DIDACTIC

Educatia — considera filosoful grec Platon — este “arta de a forma bunele deprinderi sau de a dezvolta aptitudinile native pentru virtute ale acelora care dispun de ele”, iar dupa Vasile Breban, este un “ansamblu de masuri aplicate în mod sistematic în vederea formarii si dezvoltarii insusirilor intelectuale, morale si fizice ale oamenilor (in special ale copiilor si tineretului)” (V.Breban — Dictionar al limbii romane contemporane, Edit Stiintifica si enciclopedica, Bucuresti 1980, pag. 181).
   In cadrul societatii umane contemporane, munca de educatie a tinerelor vlastare, este dusa, in institutii specializate, de catre cadrele didactice.
   In Scoala Generala nr. 129, personalul didactic, bine instruit si competent, dornic sa impartasesca cunostintele sale tinerei generatii, este structurat astfel:
   profesori;
   învatatori;
   maistri instructori.
   De-a lungul timpului si-au desfasurat activitatea in cadrul scolii cadre didactice de exceptie care au pregatit numeroase generatii de tineri.
   Pe langa activitatea educativa desfasurata in timpul orelor, cadrele didactice din Scoala nr. 129 desfasoara o serie de activitati cum ar fi: pregatirea elevilor participanti la olimpiadele nationale pe discipline, la pregatirea elevilor claselor a VIII-a in vederea obtinerii unor rezultate pozitive la examenul de capacitate (la limba romana, matematica, istorie si geografie), participa cu comunicari la sesiunile organizate de lnspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti sau a unor institutii de invatamant superior, organizeaza spectacole si serbari (in special cadrele didactice de la clasele I-IV), confectioneaza material didactic si organizeaza vizite, drumetii si excursii. Dintre cadrele didactice care au organizat excursii amintim: prof. Aurel Burleanu, prof. Ioan Sortan, prof. Angela Luchian, prof. Velica Boboc, prof. Alexandra lonescu, prof. Eugenia Sachelarie, prof. Valentina Vladan, prof. Victor Bucur, maistru instructor Mariana Sarmanu, inv. Antoneta Spulber, inv. Carmen-Ileana Szerac s.a.

CAPITOLUL V                            Inapoi la Cuprins
ELEVII

Beneficiarii directi ai activitatii educative, elevii impreuna cu personalul didactic si auxiliar formeaza resursa umana aflata la dispozitia scolii.
   Numarul elevilor care au urmat cursurile primare sau gimnaziale in Scoala Generala nr.129 nu a fost acelasi de-a lungul celor 24 de ani de existenta a institutiei. El a cunoscut atat perioade de crestere, cat si de scadere. Perioadele ascendente s-au datorat:
   procesului rapid de urbanizare a zonei în anii ‘70;
   natalitatii ridicate a populatiei din circa, pana in preajma anului 1980.
Perioadele negative au fost cauzate de:
   imbatranirea demografica a populatiei din zona;
   construirea si dezvoltarea unor noi unitati de invatamant;
   conditiile social-economice care au generat, mai ales dupa 1990, o scadere dramatica a natalitatii si o crestere a abandonurilor scolare.
Din analiza   cronogramei “Dinamica elevilor din Scoala nr.129 intre anii 1976-2000” se constata faptul ca in perioada cuprinsa intre anii scolari 1976-1977 si 1978-1979, numarul elevilor cuprinsi intr-un an scolar depasea 2000 de persoane. Tot in anul scolar 1978-1979 s-a atins cifra maxima de 2582 elevi. In anul scolar 1979-1980 circumscriptiile scolare din zona au suferit o serie de modificari. Cu acea ocazie o parte din elevii Scolii nr. 129 au fost transferati Scolii Generale nr.104. Acea redistribuire a redus numarul elevilor din Scoala nr. 129 de 1 ‚89 ori fata de anul scolar precedent.
   In anii care au urmat, curba evolutiei elevilor din institutia noastra a fost ascendenta, ajungând la 1718 în anul scolar 1981-1982.
   Din anul 1982-1983, numarul elevilor a început sa scada dramatic, ajungând la minimum de 711 elevi în anul scolar 1 995-1 996.    Aceasta situatie este cauzata, asa cum am mai aratat, de scaderea natalitatii si de inceperea procesului de imbatranire demografica a locuitorilor din circumscriptia scolii.
   Daca pana in anul scolar 1984-1985 inclusiv, elevii cuprinsi in ciclul primar erau majoritari (79,6 % în 1976-1977; 64,0% in 1978-1979; 70,0% în 1980-1981; 57,0% în 1982-1983; 51,2% în 1984-1985), din anul 1985-1986, ponderea lor scade sub 50%, pana in 1995-1996 (47,3% in 1985-1986; 39,5% in 1987-1988; 38,7% in 1989-1990; 48,6% in 1994-1995).
   In anul scolar 1997-1998 numarul elevilor din Scoala Generala nr. 129 a crescut brusc la 1287 persoane (de circa 1‚7 ori fata de 1996/1997(prin preluarea claselor II-VIII ale Grupului Scolar Economic ‘‘Mircea Vulcanescu" (fosta Scoala Generala nr.104). Desi prin acest transfer s-a cautat o solutie de revitalizare a scolii, ea este una de moment. Datele statistice din anii scolari 1998- 1999 si 1999-2000, precum si cele din recensaminte, confirma procesul de scadere numerica a elevilor.
   Indrumati cu maiestrie si competenta de cadrele didactice din institutie, elevii Scolii Generale nr. 129, au obtinut de-a lungul anilor rezultate frumoase la olimpiadele nationale pe discipline, la nivel de sector si de municipiu, la concursul “CANGURUL”, organizat in cadrul disciplinei matematica, la Olimpiada Nationala “Mestesuguri Artistice Traditionale” etc.
   Dintre realizarile recente ale elevilor din scoala noastra semnalam premiile si mentiunile obtinute la olimpiade de elevii: Munteanu   Cristian, premiul 1 la matematica si Mazilu Razvan, mentiune, la faza pe municipiu, Galeriu Alina, premiul II, Chisa Raluca, premiul III ‚ Teodorescu Alice, mentiune si Mazilu Razvan, mentiune, la limba romana, faza pe municipiu. Au fost indrumati de profesorii: Nita Valerica si Chica Mihaela.
   Semnalam si rezultatele obtinute la ultimele trei editii ale Olimpiadei Nationale “Mestesuguri Artistice Traditionale”, care au avut loc în Dumbrava Sibiului, in anii 1997,1998 si 1999. Elevii premiati au fost:
•    Mariana Coscai, premiu pentru inovatie, in anul 1997;
•     Mariana Coscai, premiul II pentru lucrarea “Pomul vietii”, nr.1, în 1998;
•     Nicoleta Coscai, premiul II pentru proiectul “Hora”, in 1998;
•     Mariana Coscai, premiul II pentru lucrarea “Pomul vietii”, nr.2, in1999;
•     Nicoleta Coscai, premiul II pentru realizarea lucrarii “Hora”, in 1999;
•     Marius lordache, premiul II la tesut, in 1999;
•     Crina-Andreea Tarla, premiul III la tesut, in 1999.
Echipele de elevi participante la aceasta olimpiada nationala au fost indrumate de doamna maistru instructor Vasilica Cojan. Accesul larg la cultura si posibilitatea de pregatire au permis ridicarea din randurile fostilor elevi din Scoala Generala nr. 129 a unui numar insemnat de intelectuali, dintre care amintim: Bijica Valentina (Facultatea de Finante-Contabilitate), Belu Silvia (Facultatea de Cibernetica), Vasile Cristian (Facultatea de Management), Cernea Marius (Facultatea de Finante—Contabilitate) Vasile Ileana (Facultatea de Managernent), Scurtu lrina (Facultatea de Cibernetica), Radu Claudia (Facultatea de Istorie), Popescu Cristiana (A.N.E.F.S.), Vidru Adina (Facultatea de Relatii lnternationale), Popescu Adina (Facultatea engleza-religie), Gorun Diana (Facultatea de Drept), Belu Camelia (lnstitutul Politehnic), Costache Maria (lnstitutul Politehnic), Dragomirescu Bianca (Academia de Politie “Al. I. Cuza”, Facultatea de Drept), Hasegan Oana (lnstitutul Politehnic), Tamasag Victor (lnstitutul Politehnic), Buzea Mihai (Facultatea Romano- Engleza), Dragan Catalin (lnstitutul Politehnic), Gurgu Elena (lnstitutul Politehnic), Cristache Florentin (lnstitutul Politehnic), Munteanu Alina-Mireille (A.S.E.), Branescu Cristina (A.S.E.), Armangic Georgian (Academia Militara), Serban Mirel (A.S.E.), Ionescu Gabriel (lnstitutul Politehnic), (Cristina Popescu si Filofteia Dragomirescu,informatii verbale, .7999).

Inapoi la Cuprins                 Urmare

Monografia Sc129.   Monografia Scolii 129

Copyright or other proprietary statement goes here.
For problems or questions regarding this web contact Project Email.
Realizat de CRISMALIN INFOSERV s.r.l.
Reactualizat : September 19, 2000.