Mono 3

Mono.gif (15186 bytes)

Monografia Scolii 129      Staf-ul Sc. 129 Profesorii nostri Sc. 129 Mugur al Mileniului III Sc.129 Mugur al Mileniului III

Cuprins
   Cuvant inainte
   Cuvantul autorilor
   I. Evolutia invatamantului in Bucuresti
   II. Asezarea in teritoriu si caile de acces
   III. Din trecutul si prezentul Scolii 129

   Proiectul P & G al Scolii 129
   IV. Personalul didactic
   V. Elevii  

   VI. Mijloacele de invatamant din dotarea scolii
   VII. Activitatea publicistica si editoriala
   Postfata si Bibliografie

CAPITOLUL VI

MIJLOACELE DE INVATAMANT DIN  DOTAREA SCOLII

Randamentul activitatii didactice desfasurate este mai ridicat atunci cand institutia detine o buna baza materiala, care la randul ei asigura mijloacele de invatamant necesare (obiectuale, scrise, grafice si audiovizuale.
   Mijloacele de invatamant faciliteaza transmiterea informatiilor, asigura substituirea realitatii, dezvoltarea capacitatilor de operare a proceselor gandirii logice, stimuleaza curiozitatea si interesul elevilor, permit transmiterea unui volum mare de informatii intr-un timp relativ scurt si, nu in ultimul rand, asigura posibilitatea de a evalua rezultatele activitatii didactice.
   Sub indrumarea competenta a conducerii, Scoala Generala nr.129 se afla in plin proces de modernizare si dotare cu mijloace de invatamant. Pana la ora actuala, ea dispune de o buna baza materiala repartizata pe cele doua cicluri — primar si gimnazial — si pe discipline (Inventar 19987199).
   Clasele I-IV sunt dotate cu: aparate diascol, truse complexe I-IV, diapozitive (“Dupa cumparaturi”, “Probleme de verificare”, “Geografia fizica”, “Gramatica si ortografie”, “Geografie I-IV”, «Geografie III”, “Unitati de masura” etc.), diafilme (“Harap AIb”, “Sarea în bucate”, “Neghinita”, “Octavian Goga”, “Motanul incaltat”, “Ispravile Iui Pacala”, “Fram, ursul polar”, “Cuza Voda”, “Naluca” etc.), planse (“Locuinta noastra”, "Orasul", “Momente din istoria patriei”, “Jocuri în parcuri”, Sporturi de iarna”, “Jocul în poienita”, Anotimp-fructe”, “Baba oarba”, “Micul medic”, “Terenul de joaca”, “Recoltarea cartofilor” — set de planse, “Spitalul”, “Teatru”, “Circulatia", “Un colt din strada", “Pregatirea lectiilor” s.a.), harti in relief, jocuri (“Sa socotim exact”, “Joc logic clasa l”)’ numaratori cu disc, alfabetare, carti etc.
   Pentru clasele V-VIII baza materiala care asigura mijloacele de invatare este mai bogata si este structurata pe discipline.
   Pentru desfasurarea in conditii optime a orelor de limba si literatura romana catedra dispune de: pikup simplu, un pikup Acord, un retroproiector, discuri (“Îndreptar ortografic”, "Praslea cel voinic” etc.)’ diapozitive (“lmagini pentru dezvoltarea vorbirii elevilor", “Domnitorul carturar” etc.), benzi magnetice ("Povestiri din literatura romana si universala”, ‘Antologie de proza literara romaneasca” etc.), planse ("Studiul limbii române, sintaxa”, "Norme ortografice si ortoepice” etc.) s.a.
   Pentru invatarea in bune conditii a limbilor straine de larga circulatie mondiala sunt puse la dispozitia cadrelor didactice si a elevilor: un pikup, un radiocasetofon MEKOSONIK, diapozitive ("Casa noastra”, "Scoala noastra”, "La gara”, “Dupa cumparaturi’, ‘Anotimpurile "Mijloacele de transport”, "La spectacol”, “Sporturi”, “In slujba omenirii” etc.), benzi magnetice in limbile engleza, franceza si germana, diafilme ("Scufita Rosie”- in engleza, franceza, rusa si germana, "Greierele si furnica”, "Domeniul metalurgic” etc.), casete audio in limba engleza.
   Catedra dispune de urmatoarele carti si manuale: mathematique (73 bucati), sciences physigues (10), physique (6), physique-chimie (4), chimie (6), biologie (4), droit (13), geographie (1), histoire (2), comptabilite (7), limba gemana (12), limba spaniola (1), limba latina (4), limba engleza (47), literatura pentru copii(209), literatura franceza (1), gramatica limbii franceze (exercise) (20), literatura franceza (liceu) (5), dictionar bilingv (1), dictionar francez-roman (1) si manuale clasa a V-a (41).
Colectivul catedrei de istorie dispune de: un aspectar, un epidiascop EPIREX, harti generale si tematice ("Harta Europei 1815-1875”, «Comuna din Paris”, «Formatiuni politice romane”, "America secolelor XVI-XIX”, "Tarile romane in secolele XVI1-XVIII”, “Orientul antic”, «Dacia romana”, "Grecia si Macedonia”, “lmperiul roman”, «România 1878- 1919”, “Asia secolelor XIX-XX”, “Africa secolelor XVI-XlX” etc.), diapozitive (‘Aspecte din cultura universala”, “lstoria României” vol 1-11, «Arta feudala romana”, « Arta romana în secolul XIX”, “lstoria antica universala”, “lstoria medie universala”, «Marasesti”, “Mihai Viteazul”, «Horea, Closca si Crisan”, «Cele 7 minuni ale lumii” etc.), folii si benzi magnetice («Legende istorice”) si albume ("Marturii")
   Catedra de geografie dispune de un cabinet si o anexa dotate cu: un aspectomat, un retroproiector, un epidiascop EPIREX, harti (“Harta Europei”, «Harta Africii”, «Harta Asiei”, “Harta Americii de Nord”, “Harta Americii de Sud”, «Harta politica a lumii” “Harta fizica a lumii”, “Harta Romaniei”, «Vegetatia si animalele” — in relief, “Harta economica a Romaniei” etc.), globuri (“ Globul Pamantesc Fizic”, « Globul Pamantesc Politic” etc.), planse simple si in relief, diapozitive (“Geografie V’, «Geografie economica generala”, “Geografia fizica a României”, «Elemente de geografie”, “Imagini din Asia”, „ Imagini din Europa „‚ «Evolutia paleogeografica”, “Geografia Continentelor I — II’ etc.), busole, batimetru, trusa cu minerale si roci, o colectie de soluri, atlase geografice s.a.
   Pentru desfasurarea in bune conditii a orelor de biologie, colectivul catedrei are la dispozitie un cabinet si o anexa dotate cu: un retroproiector cu folii, un epidiascop ATLAS, diapozitive ("Sistemul muscular la om”, «Principalele soiuri de vita de vie”, “Sistemul endocrin”, “Imagini din agricultura”, «Sa aparam natura” “Sistemul nervos la om”, « Originea si evolutia vietuitoarelor”, «Principalele soiuri de pomi”, “Principalele soiuri de legume”, “Igiena umana” etc.), truse pentru disectie, microscoape scolare, preparate microscopice, un schelet uman, planse (“Structura ecosistemului”, “Structura ochiului”, «Tesuturi animale”, «Boli contagioase” s.a.), lupe pentru citit cu maner, un schelet de iepure, un aparat Marcy si unul sonders, modele etc.
   Colectivul de matematica dispune de urmatoarele mijloace de invatamant: stereoproiector, truse de stereometrie, diapozitive (“Probleme si tehnologii geometrice”), brosuri, culegeri de probleme, un joc de cuburi combinate, raportoare pentru tabla, compasuri etc.
   Laboratorul si anexa de fizica sunt dotate cu: aparat de proiectie 10 K., diapozitive, magnetofon, calculator HC 85, unitate Floppy disc, monitoare monocrame M 213, statie Club 2000 x 35 W, boxe Club 2000, truse complexe U1, U2 si U3, grafometru, busola, termometre, balante, voltmetru, truse cu greutati, trusa electrocinetica, trusa pentru studiul dilatarii, trusa pentru experiente statice, trusa hidrostatica, trusa optica, trusa electromagnetica, trusa electrostatica, clinostat 91069, spirometru, voltmetru G2, ampermetru G2 etc.
   In laboratorul si anexa de chimie se gaseste o gama larga de mijloace de invatamant, dintre care semnalam: balantele, aparatul electric pentru distilat apa, alimentatorul HEARCLIF, vasul WOLF cu doua gaturi, eprubetele, aparatul MAREY, trusa chimica generala, retroproiectorul 90970, folii, diapozitive, ampermetrul 5022 s.a.
   Colectivul catedrei de educatie muzicala utilizeaza in procesul de invatare a elevilor: o pianina 910011, un acordeon 91012, un pickup PAS 491099, un magnetofon MAJAK, un radiocasetofon MEKOSONIC si unul PANASONIK cu CD, doua blockflote (fluiere), trei chitare, discuri (“Muzica usoara”, “Folclor", “Valsuri vieneze”, “Beethoven”, “Arii din operete”, “Muzica populara romaneasca” s. a.), benzi pentru magnetofon (“Muzica clasica”, "Muzica romaneasca”, “Cultura romaneasca in secolul XX”s.a.) si casete audio.
   Catedra de educatie fizica beneficiaza de o sala de sport dotata cu; trambulina, banci pentru gimnastica, cronometru dublu, pista cu obstacole 90999, capra pentru gimnastica, saltele pentru gimnastica, spaliere (scara fixa) si diapozitive.
Pentru o mai buna dezvoltare a aptitudinilor elevilor, atelierele educatiei tehnologice au fost dotate astfel:
•   Atelierele de fete dispun de: masa pentru croit, masa pentru calcat, mese laborator, frigider FRIGERO, masina de cusut CEAIKA, masina de cusut ILEANA, boiler apa 404, cratite, masa NADIA, panouri etamina, tavi inox etc.
•    Atelierul de baieti este dotat cu: menghina, bancuri de lucru pentru profesor si elevi, pile (triunghiulare, rotunde, late), panze pentru fierastrau si bomfaier, metru, rigle metalice, rindele, spirale pentru burghiu, surubelnite, tejghea tamplarie, trusa traforaj, cleste patent, polizor electric trifazic, transformator sudura, truse pentru sculptura, aparate pentru pirogravat, chei de diferite dimensiuni, cheie franceza, ciocane, dalti (rotunde, late etc.), foarfeci de mâna pentru taiat tabla, masina de gaurit manuala etc.
Pentru documentarea si pregatirea suplimentara a elevilor, Scoala Generala nr.129 a pus la dispozitia acestora o biblioteca. In prezent aceasta dispune de un important fond de carte de peste 10.000 volume de beletristica, stiintifice si carti pentru copii. Din cauza fondurilor financiare reduse, numarul cartilor cu care este dotata anual biblioteca este foarte redus. Ea mai pune la dispozitia doritorilor si un numar ridicat de discuri, dintre care semnalam: “Versuri” de Octavian Goga, “Lirica poporului român”, “Versuri” de Vasile Alecsandri, “Versuri” de George Cosbuc etc.

CAPITOLUL Vll                            Inapoi la Cuprins

ACTIVITATEA PUBLICISTICA Sl EDITORIALA

Pana la inceputul anului scolar 1998-1999, Scoala Generala nr.129 nu dispunea de o publicatie proprie, iar activitatea editoriala era inexistenta, insa explozia de libertate a comunicarii, a prezentarii opiniilor proprii si a circulatiei ideilor au determinat aparitia unor publicatii proprii.
   La initiativa laudabila a conducerii scolii, prof. Olga Mangîru — director si prof. Valentin Mitrea — director adjunct, la inceputul anului scolar 1998-1999 s-au pus bazele revistei scolare “Muguri”, dar, ca urmare a neimplicarii unor cadre didactice responsabile de aparitia acesteia, publicarea primului numar nu a fost posibila pana la sfarsitul anului 1998. Alegerea unui nou colectiv de redactie si a unui nou redactor coordonator, in persoana doamnei prof. Cristina Buturca, s-a dovedit de bun augur.
   Insa, cu tot efortul depus de doamna director prof. Olga Mangîru si de redactorul coordonator, din cauza lipsei unor mijloace tehnice de publicare, primul numar a aparut in perioada martie-aprilie 1999. Colectivul de redactie al revistei condus de profesor coordonator Cristina Buturca era format din elevii: Radu Sintea (a V-a E), Alina Galeriu (a V-a A), Alice Teodorescu (a V-a A), Razvan Mazilu (a V-a A), Cristian Munteanu (a V-a A), Dan Finichiu (a Vl-a A), Andreea Martinovici (a Vl-a B), Carla Maslovici (a Vl-a C), Madalin Iosub (a V-a E) si Alexandra Cristea (a V-a E). Semnalam faptul ca la aparitia acestui numar si-au mai adus aportul: prof. Valentina Vladan, prof. Elena Tolea, prof. Mariana Ciobanu, Raluca Chisa (a V-a A) si Bogdan Munteanu (a Vl-a A).
Cel de-al doilea numar aI revistei “Muguri” a fost publicat in luna iunie 1999 si a fost coordonat cu mult zel de prof. Cristina Buturca, sprijinita de colectivul redactional alcatuit din: Alina Galeriu (a V-a A), Alice Teodorescu (a V­a A), Razvan Mazilu (a V-a A), Cristian Munteanu (a V-a A), Sintia Radu (a V-a E), Madalin Iosub (a V-a E), Alexandra Cristea (a V-a E), Andreea Martinovici (a Vl-a B), Oana Dogaru (a Vll-a A), Tatiana Holerga (a Vl-a C) si Dan Finichiu (a Vl-a A).
   Cu o tematica foarte diversa, cele doua numere ale revistei publicate in anul scolar 1998-1999 insumeaza o serie de articole informative din varii domenii, creatii ale elevilor talentati, jocuri, interviuri si divertisment. Insa, lipsa unor mijloace tehnice proprii publicarii, slaba implicare a colectivului didactic din scoala si experienta redusa a colectivului redactional, au stat la baza unei precare prezentari grafice si chiar a unor greseli de continut.
   Aparitia acestor numere s-a datorat si aportului adus de firma S.C. CRISMALIN INFOSERV S.R.L., prin domnul Laurentiu Biris, care s-au ocupat de tehnoredactare si al unor membrii ai Comitetului de parinti si ai comunitatii locale care au facut posibila multiplicarea revistelor.
   În luna noiembrie 1999 a aparut cel de-al treilea numar al revistei “Muguri”. Datorita deprinderii colectivului redactional cu activitatea publicistica, acest numar este net superior. Se remarca atat prin grafica, cat si prin continut.
   Colectivul de redactie este format din profesor coordonator Cristina Buturca si elevii: Alina Galeriu (a Vl-a A), Alice Teodorescu (a Vl-a A), Razvan Mazilu (a Vl-a A), Cristian Munteanu (a Vl-a E), Alexandra Cristea (a Vl-a E),Madalin Iosub (a Vl-a E), Andreea Martinovici (a Vll-a B), Tatiana Holerga (a Vll-a C) si Oana Dogaru (a Vlll-a A). La aparitia acestui volum au mai colaborat elevii: Alexandru Matache (a Vl-a D), Ioana Pestritu (a Vl-a A), Mariana Raicu (a Vll-a D) si Simona Burcea (a V-a B).
   La sfarsitul anului 1998, din initiativa profesorului de geografie Ioan Marculet a aparut primul volum din ciclul “Jurnal geografic”, editat de Scoala Generala nr.129. Acesta este structurat pe doua sectiuni — Geografie fizica si Geografie umana — si numara 46 de pagini. Prin articolele si studiile de caz pe care le contine s-a incercat sa se acopere o paleta cat mai larga din domeniile geografiei. La aparitia acestui volum, cu diferite materiale au participat prof. Valentina Vladan, prof. Ioan Marculet, asistent cercetator Catalina Traistaru-Marculet si elevii:
Andreea Stancu (Vll B), Fabiana Buganu (Vll B), Razvan Petcu (Vll B), Ioana Dogaru (Vll A), Andreea Neagu (Vll A), Claudiu Cretu (Vll A), Stefania-Catalina Anton (Vl F), Mariana Carnu (Vl F), Adrian Avarvarei (Vl F), Roxana-Adriana Paturca (Vl F), Mihaela-Roxana Popescu (Vl F), Ionut Iordache (Vl F), Crina-Andreea Târla (Vl F), Bianca-Laura Hateganu (Vl E), Iuliana Ivan (Vl E), Alexandra Cristache (Vl E), Ana.Maria Spataru (Vl E), Georgiana Palamariu (Vl E), Cristina Panainte (Vl E), Carmen Furtuna (Vll D), Daniela Drutu (Vll D), Ramona Halanga (Vll D), Gabriela Matache (Vlll F), Irina Radulescu (Vlll F), Iulia Fleoarca (Vlll F), Sandra Mbogori (Vlll F), Ana-Maria Mardale (Vlll F), Mihaela Francu (Vll F), Valentin Alexandru (Vll F), Florentina Palamariu (Vll F), Ana-Maria Luchian (Vll F) si Roxana Cucu (Vll F).
   La începutul anului 1999 a vazut lumina tiparului volumul “Orizont geografic”, coordonat tot de prof. Ioan Marculet si editat de Scoala Generala nr.129. La redactarea acestuia si-au adus aportul si prof. Nicoleta Ionita, care a îndeplinit functia de corector si Catalina   Marculet, care s-a ocupat de tehnoredactare. Volumul numara 50 de pagini si este structurat pe doua sectiuni: Geografia României si Geografie Mondiala. Pe articolele aparute in volum si-au pus semnatura: dr. Octavia Bogdan, prof. Ioan Marculet asist. cercet. Catalina Marculet, Valentin Alexandru (Vll F), Cristian Visan (VlI F), Sandra Mbogori (Vlll F), Robert Pietosu (VllI F), Gabriel Baier (Vll D), Nicoleta Gusu (Vll D), Valentin Constantinescu (VlIl F), Gabriela Matache (Vlll F), Ana-Maria Mardale (Vlll F), Marian Mustatea (Vlll F), Sorina Petricica (Vll F), Georgiana Palamariu (Vl E), Bianca-Laura Hateganu (Vl E), Iulia Fleoarca (Vlll F), Alexandra Cristache (Vl E), Virginia Ciobanu (Vl E), Marius-Dorin Costache (Vll F), Cristian Pit (Vl E), Gabriela Chiujdea (Vlll F), Irina Radulescu (Vlll F), Stefania-Catalina Anton (Vl F), Crina-Andreea Târla (Vl F), Ionut-Valentin Nimerincu (Vl F), Ana-Maria Spataru (Vl E) si Cristina Panainte (Vl E). Volumul a aparut cu sprijinul firmei CRISMALIN INFOSERV S.R.L., a doamnei dr. Octavia Bogdan, cercetator principal gradul l, seful Laboratorului de Topoclimatologie din Institutui de Geografie al Academiei Române, Bucuresti si al unor parinti.
   In luna iunie 1999 a aparut volumul “Colaborari geogratice”~ coordonat de profesorii de geografie Ioan Marculet si Radu Potcovaru si editat de scolile generale nr.129 Bucuresti si Saramas (jud. Covasna). Volumul numara 51 de pagini si este structurat pe cinci sectiuni:
Geografie fizica, Geografia mediului, Geografie umana, lnterferente geopolitico-istorice si Diverse.      Materialele aparute in volum au fost semnate de: dr. Octavia Bogdan (lnstitutul de Geografie al Academiei Romane Bucuresti), prof. Ioan Marculet (Scoala nr.129), asist. cercet. Catalina Marculet (Institutul de Geografie al Academiei Române Bucuresti), prof. Radu Potcovaru (Scoala Saramas), prof. Dana Stamatoiu-Potcovaru, prof. drd. Vasile Marculet (Grupul Scolar de Industrie Usoara Medias), Andreea Stancu (Scoala nr. 129, clasa a Vll-a B), Fabiana Buganu (Scoala nr. 129, cl. a Vll-a B), Oana Terzea (Scoala Saramas, cl. a Vlll-a), Ionut Baciu (Scoala Saramas, cl. a Vlll-a), Nicoleta Gusu (Scoala nr. 129, cl. a Vll-a D), Daniela Drutu (Scoala nr. 129, cl. a Vll-a D), Ovidiu Baciu (Scoala Saramas, cl.a Vll-a), Alina Cojocaru (Scoala Saramas, cl.a Vll-a), Razvan Petcu (Scoala nr. 129, cl. a Vll-a B), Sorina Petricica (Scoala Saramas, cl. a Vll-a), Valentin Alexandru (Scoala nr. 129, cl. a Vll-a F), Ovidiu Mavrodin (Scoala nr. 129, cl. a Vll-a A), Andreea-Crina Tarla (Scoala nr. 129, cl. a Vl-a F) si Stefania-Catalina Anton (Scoala nr. 129, cl. a Vl-a F). La inceputul lunii noiembrie 1999 a fost editat “Jurnal geografic”, volumul 11, coordonat de prof. Ioan Marculet. La aparitia lui si-a adus aportul si prof. Ionita Nicoleta, corectorul lucrarii. Materialele publicate în acest volum au fost semnate de: dr. Mircea Buza, dr. Octavia Bogdan, asist. cercet. Catalina Marculet, prof. Ioan Marculet, Catalina-Stefania Anton (Vll F), Alexandra-Ioana Bajan (Vll F), Mihaela Pieleanu (Vll F), Crina-Andreea Tarla (Vll F), Mihaela Popescu (Vll F), Anisoara Stanciu (Vll F), Alexandra Cristea (Vl E), Andreea-Irina Stancu (Vlll B), Fabiana-Maria Buganu (Vlll B), Cristian Oit (Vll F), Valentin-Ionut Nimerincu (Vll F), Ioana Palamariu (Vll F), Ana-Maria Luchian (Vlll F), Cristina Panainte (Vll E), Georgiana Palamariu (Vll E), Mihaela Lazar (Vlll A), Monica Cristescu (Vlll A), Marius Dragan (Vlll A), Alexandra Cristache (Vll E), Alexandru Maracineanu (Vll E), Dan Tuinea (Vll A), Lidia-Cristina Barbu (Vll A), Steluta Anton (Vl C), Sorina Petricica (Vlll F), Mihaela Tepurica (Vlll F)1 Razvan Petcu (Vll B), Nela Fratila (Vlll B), Camelia Bazdragan (X B, Liceul Teoretic “Ion Creanga”), Laura-Cristina Bazdragan (Vl B), Mihaela Dulhaniuc (Vlll F), Mihaela Francu (Vlll F) si Nicoleta Doroftei (Vlll F). In vederea multiplicarii celor patru volume, coordonatorii acestora s-au bucurat de sprijinul moral si material oferit de conducerea scolii; prof. Olga Mangîru si prof. Valentin Mitrea.
   O alta activitate cu care scoala noastra se poate mandri este cea de editare a unor casete audio de catre corul scolii, condus cu maiestrie de prof. Octavian Tuchila.
   Prima caseta editata de unitatea noastra de invatamant este inregistrata cu colinde si se numeste “CANTIQUES DE NOEL”.
   ln anul 1998 a fost inregistrata caseta “Cantecele noastre” si cuprinde 23 de cantece, iar aranjamentul orchestral apartine domnului prof. Octavian Tuchila. Cele 23 de cantece sunt:
01.  Cantecul gamei — R. Rodgers
02.  Dogarul — G.Breazul
03.  Broscutele  ***
04.  Uf, de l-ar vedea pisica — LDumitrescu
05.  Povestea unui ciobanas — D.D. Stamcu
06.  Muzicantii — Gr. Teodosiu
07.  Dupa 1, vine 2 — AL Pascanu
08. In tabara — AL Pascanu
09. Cantec napolitan — P.LCeaikovski
10. Cantec de primavara — W.A.Mozart
11. Copilaria — Muzakis
12. Barcarola — C.M.Weber
13. Ciobanasul — M.Lydic
14. Coborai din deal in vale (a) - ***
15. Coborai din deal in vale (b) - ***
16. Mandru-i jocul Hategana - dupa Gh. Soima
17. Iac-asa - ***
18. Crestinilor, noi astazi - ***
19. Din an in an — Gh. Budis
20. Inchinarea pastorilor — V. Popovici
21. La Vitleem, colo-n jos — N. Lungu
22. Floricica — F. Hubic
23. Domnulet si domn în cer — Gh. Cucu
In vara anului 1999 a aparut cel de-al doilea volum “Cantecele noastre”, sponsorizat de Asociatia “COPIII VIITORULUI”, prin “ROMANEL”. Pe caseta sunt inregistrate 20 de cantece:

Fata A

1.   Valurile Dunarii - I.Ivanovic
2.   Cantece de leagan — LD. Chivescu
3.   Cantece de leagan — J. Brahms
4.   Iepurasul - D.D. Stancu
5.   Lautarii — R. Krauss
6.  Vantul are par taiat — A. Codreanu
7.  Trecea fanfara militara — T.Popa
8.   Copiii — G. Sauciuc
9.   Frumoasa ni-i copilaria — A. Mateeas
10.Iarna - ***

Fata B

11.Ah, ce bucurie... - A.Pascanu
12.Sa-mi canti, cobzar - ***
13.Pe langa plopii fara sot — G. Sorban
14.Cati feciori avem în sat - ***
15.Sanie cu zurgalai — R. Steîn
16.Sarbatorile de iarna -
17.Jingle Bells — Melodie traditionala americana
18.Le Traineau — Cantec popular rus
19.On a tous droit au bonheur — C. Fontagnol & M. Duclaux
20.Chanson pour l’anvergnat — G. Brassens Aranjamentul orchestral a fost realizat de prof. Octavian Tuchila. Caseta este insotita de o brosura.

POSTFATA                     Inapoi la Cuprins

Realizat in urma unor indelungate cercetari de arhiva. prezentul studiu monografic ar fi fost mai dificil de realizat fara sprijinul competent si dezinteresat al unor oameni de suflet care isi desfasoara activitatea in scoala noastra. Datorita acestui fapt se cuvine sa aducem calde multumiri doamnei director al Scolii generale nr. 129 profesor Olga Mangîru, domnului director adjunct profesor Valentin Mitrea,  doamnei profesor Elena Tolea,   doamnei profesor Elena Batalu, doamnei profesor Cristina Buturca,  doamnei invatatoare si bibliotecare Filofteia Dragomirescu , doamnei secretare Niculina Alexandra,   doamnei administrator Natasa Niculescu, doamnei maistru   Vasilica Cojan., domnisoarei profesor Cristiana Popescu si domnisoarei profesor Mihaela Marcu.

Autorii

BIBLIOGRAFIE

             01.  BOGDAN OCTAVIA — Potentialul climatic aI Baraganului; Edit. Academiei, Bucuresti, 1980;
02. 
BOGDAN OCTAVIA, NICULESCU ELENA - Riscurile climatice din Romania, Editor Octavia Bogdan, Bucuresti, 1999;
03.  Ieri in Muzeul din Dumbrava Sibiului s-a deschis Olimpiada Nationala "Mestesuguri artistice traditionale" Tribuna, nr.2581, Sibiu, 1999;
04. 
NICULESCU GH., COTET P., BADEA L., ROSU ALEX., ALEXANDRESCU MADELEINE —Campia din zona imediata a capitalei, in Lucrari de geografie aplicata, Institutul de Geologie-Geografie al Academiei R.S.R., Bucuresti, 1969;
05. 
POSEA GR., STEFANESCU IOANA — Municipiul Bucuresti si Sectorul Agricol Ilfov, Edit Academiei 1984;
06.  *** Chestionarele statistice ale Scolii nr. 129 din perioada 1976-1999
07.  *** Circumscriptia  Scolii nr. 129 din anul scolar 1999-2000;
08.  *** Colaborari geografîce, coordonatori prof. I. Marculet, prof. Radu Potcovaru, Editori Scoala Generala nr. 129, Bucuresti si Scoala Generala Saramas (jud. Covasna), Bucuresti, 1999;
09.  *** Enciclopedia României; vol.II, Bucuresti, 1938;
10.  *** Enciclopedia geografica a României,  Edit. Stiintifica si Enciclopedica, Bucuresti, 1982;
10.  *** Inventarul admnistratiei din anul 1999, Scoala nr. 129;
11.  *** Jurnal geografic, vol. I si II, coordonator prof. I. Marculet, Editor Scoala Generala nr. 129, Bucuresti, 1998, 1999;
12.  ** * Marele dictionar geografic al României vol . I, Bucuresti, 1898;
13.  *** Muguri nr. 1, 2 si 3, revista editata de elevii Scolii nr. 129, Bucuresti, 1999;
14.  *** Orizont geografic, coordonator prof. I. Marculet, Editor Scoala Generala nr. 129, Bucuresti, 1999;
15.  *** Schemele de incadrare din perioada 1976-1999, Scoala nr. 129.

SFARSIT

Monografia Sc129.   Monografia Sc. 129 

Copyright or other proprietary statement goes here.
For problems or questions regarding this web contact Project Email.
Realizat de CRISMALIN INFOSERV s.r.l.
Reactualizat : September 19, 2000.